Divided by Zero

2016-07-4

1600KADSzemZaro012Szemeszterzárónkon a talpalá valót a Divided by Zero szolgáltatta, hatalmas nagy örömet okozva a közönségnek. Volt ott tánc, sör, bor, hölgyek és urak, minden mi szem szájnak ingere. Úgy gondoltuk, hogy készítünk az együttessel egy interjút ez alkalomból.
-Mikor és hogy alakult az együttesetek?
-A mai formáció véglegesen 2014 márciusában jött létre, előtte már zenélgettünk együtt, de nem fellépéseken, csak úgy szórakozából.

-Első koncertek hogy sikerültek? Voltak érdekes/vicces melléfogások?
-Az első alkalmak a törzshelyünkön zajlottak, Komáromban az Irish pub-ban. Nyilván az ilyen kezdeti koncerteken előforfultak bakik, például amikor a gitár és a basszusgitár más hangnemben játszott, vagy az egyes számok változtak zenélés közben, mert én éppen úgy döntöttem, most legyen két refrén, a többiek pedig próbáltak felzárkózni. De általában az ilyen melléfogások nem voltak annyira szembetűnőek, hála a sok éves tapasztalatnak.

-Melyek a legjobb élményetek fellépésekről?
-Konkrét példát most nem tudnék mondani, de ha a közönségünk élvezi a koncertet és mondjuk táncra perdül, az szerintem az egyik legjobb érzés a világon. Meg persze ha minden flottul megy és úgymond ráhangolódunk egymásra.

1600KADSzemZaro030-Hogyan változtatta meg az életeteket a zenélyés?
-A zenén keresztül könnyebben nyitunk az emberek felé, megélünk és kifejezünk érzelmeket, amiket talán nem tudnánk más módon. Mindenképpen felszabadító érzés.

-Egyénileg korábban is zenéltetek?
-Én már több formációban is zenéltem pályafutásom során, az úgynevezett kocsmazenélés az, ami a legtovább kitartott. Ezen kívül más zenekarokban is megfordultam, de ezek nem éltek tovább egy két fellépésnél. Zoli csak néhány éve szenteli idejének egy részét a basszusgitárnak, tudtommal neki ez az első csapata, Előd is énekelt már és szájharmonikázott más bandákban, de együtt kezdtük az egészet.

-Honnan jött a zenekar nevének ötlete?
-Ha jól emlékszem az volt a lényeg, hogy kitaláljunk egy nevet, ami a legjobban jellemzi a zenekart. Mivel nullával osztani gyakorlatilag lehetetlen, márpedig mi is azok vagyunk, ezért döntöttünk a Divided by Zero mellett.

1600KADSzemZaro022-Milyen érzés volt a Komáromi napokon fellépni?
-Jó érzés volt a városunk egyik legnagyobb rendezvényén is bemutatkozni, kiváltképp jólesett, hogy közönségünk is akadt. Maga a koncert jól sikerült, kifelé is jól szóltunk, ezért külön dicséret a hangosító srácoknak. Mindenképpen érdekes érzés volt a színpadról szemlélni a már megszokott díszletet. Úgy éreztük otthon vagyunk.

-Hogyan és mit terveztek a jövőre nézve?
-Jelenleg kissé hektikus a helyzet, mivel Előd kivált a trióból, így csak duó maradtunk. Azóta megpróbálkoztunk egy koncerttel a kocsmában, ahol már megszokott jelenség vagyunk, de úgy éreztük valami hiányzik. Annak ellenére, hogy azért nem volt rossz. Mindenképpen szeretnénk folytatni, de elkelne még egy plusz hangszer vagy esetleg perkusszió. Meglátjuk mit hoz a jövő. Azért egyikünk sem az a tervezős fajta.

 

Izsóf Máté

Partnereink:

diák hálózat diák hálózat
diák hálózat diák hálózat diák hálózat diák hálózat diák hálózat diák hálózat diák hálózat diák hálózat