Közeleg az Európa Bajnokság

2016-05-27

GazdagKözeleg az Európa Bajnokság, ahol 1972 után először szerepelhet újra Magyarország. A legtöbbekhez hasonlóan mi is várjuk már az EB-t, s ennek megfelelően szerveztünk is egy esti beszélgetést a fociról.

Az est vendége az egyik legnagyobb felvidéki futballfanatikus, Gazdag József volt. A sportújságíró, aki az Új Szó Focitipp mellékletének volt egy évtizeden keresztül a főszerkesztője.

Vendégünk bemutatkozásként felolvasott saját könyvéből egy részletet, amiben részletes elmondta, hogy mit szeret, ill. mit nem szeret a fociban. Mondanom sem kell, hogy a második kategóriába nem sok minden jutott.

Kezdetét vette a beszélgetés, majd elsőként dunaszerdahelyi DAC együttes jött szóba. Ugye a DAC jelenleg egyetlen felvidéki csapatként minket, felvidékieket képvisel. Azonban mennyire felvidéki ez a csapat? Tudjuk, hogy volt olyan eset, hogy egyetlen magyar ajkú játékos sem lépett pályára a sárga-kék mezben, azonban József szerint a jelenlegi vezetőségnek köszönhetően már egyre jobb a helyzet. Ezt a szurkolók is így érzik, hiszen az Anyaországból is egyre többen látogatnak át a határon egy kis Nélküled éneklésre, ill. szurkolásra. Megtudtuk továbbá, hogy bár József szívesen látogat ki a DAC mérkőzéseire, kassai születésűként ő bizony VSS Kassa drukker,és ezen még egy szúrós tekintetű buszsofőr sem változtathat.

Azt est további részében szóba került a Bajnokok Ligája kupasorozat is, amelyről azt állapítottuk meg, hogy egyre unalmasabbá kezd válni. Ugye a sorozat elnevezésével szemben nem csak az egyes országok bajnokai vehetnek rész, és ezért az erősebb bajnokságok csapatai dominálnak. Ennek következtében évről évre ugyanazok csapatok küzdenek meg a végső győzelemért, és a BEK időszakával ellentétben manapság egy középerősségű bajnokság bajnokcsapatának már nincs esélye a végső győzelemre.

Gazdag2Aztán hosszasan beszélgettünk még a labdarúgás árnyékos oldaláról is, ahol azt jósolgattuk, hogy az egyre csak emelkedő fizetések, ill. a horribilis vásárlási összegek miatt lehetséges-e futballpiac bedőlése, és ha igen, akkor mikor következhet ez be? Ezt követően a sportfogadás miatti csalások következtek, ahol különböző meghökkentő esetekről hallottunk, hogy a bundamaffia miképpen manipulálta, ill. manipulálja az egyes sportesemények eredményeit.

Végül szó esett még a foci irodalmáról is, ahol remek könyveket, irodalmi alkotásokat és tökéletes megfogalmazásokat említettünk meg.

Aki eljött az biztosan nem unatkozott, hiszen nagyon tartalmas és érdekes beszélgetésnek lehettünk részesei, és még egyszer köszönjük Gazdag Józsefnek, hogy eljött közénk és megosztotta velünk futballimádatát.
Hajrá Magyarok!

 

Kecskés József

Partnereink:

diák hálózat diák hálózat
diák hálózat diák hálózat diák hálózat diák hálózat diák hálózat diák hálózat diák hálózat diák hálózat