Adventi- és Karácsonyi vásárok Budapesten

2015-12-20

Minden évben eljön az a pillanat, amikor az egész világot átjárja a karácsony szelleme. Ilyenkor az emberek túlnyomó többsége forralt bort iszik és vásárokba jár nézelődni. Idén vettem a bátorságot és sok-sok vásárt végig jártam Budapesten. Ezek közül szeretnék kettőt kiemelni.

Az első, a már mindenki számára jól ismert, Vörösmarty- téren lévő karácsonyi vásár. A nagy tömegtől nyüzsgő vásárban csodás, modern kivilágításokba ütközik az ember. A Deák Ferenc tér felől megközelítve rögtön egy óriási világító magas sarkúba ütközünk, ami azon kívül, hogy nagyon meglepő, kimondottan jól mutat. A Vásárban a turisták számára megfizethető árak, bár a diákok pénztárcáját nem kímélő árak vannak. További újdonságnak számít idén a „Malacok húzta szánkókaraván” játszótér. Egy szánkótalpas mozdonyból és három kapcsolódó kocsiból áll, melyek tele vannak játékokkal: golyógurító pálya, három dimenzióban mozgatható központi periszkóp, beépített hangkeltő eszközök, stb. A legcsodálatosabb ebben a játékban az, hogyha a malacka farkát rángatják, a malac szája tátva marad 😀

A vásár december 29-ig látogatható. Minden nap programokkal várják az érdeklődőket.

 1

            A második vásár, amit szeretnék veletek megismertetni, az Óbudán van. A sok vásár közül idén nekem ez férkőzött be legjobban a szívembe. Mindazok felett, hogy a vásár igaz nem túl nagy, de kínálata így is bőséges. A Fő tér közepén egy kisebb jégpályát állítanak fel minden évben, melynek használata ingyenes. Folyamatos kulturális programokkal várják az érdeklődőket. Maga a vásár nagyon meghitt és ámulatba ejtő. Régi magyar karácsonyi dalok szólnak, miközben a filmekből ismert körhintán hintáznak a gyermekek. Mintha ez a sok jó nem lenne elég, a vásárban finomabbnál finomabb forralt borokat lehet inni és még a diákok pénztárcájának is megfelelő árakat szabtak.

Ez a vásár 20-án véget ért, viszont jövőre ki ne hagyjátok!

2

 

Mindenkinek Áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánok!

„Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen. (…) Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás.”

/Márai Sándor/

Leszkó Dóra

 

Partnereink:

diák hálózat diák hálózat
diák hálózat diák hálózat diák hálózat diák hálózat diák hálózat diák hálózat diák hálózat diák hálózat