Közös levéltárazás a JÓMÓD-dal

2015-12-20

 

„S10 személyvonat érkezik Komárom- Tatabánya-Bicske felől a kilences vágányra. A vágány mellett kérjük, vigyázzanak!“

A vonat végre beérkezett pályaudvarra és leszálltak róla komáromi és kassai barátaink, akiket nagy szeretettel vártunk már. A közös program nagyon jónak ígérkezett. 10 órakor már jelenésünk volt a Magyar Nemzeti Levéltárban.

Részt vettünk egy kis épületbemutatáson, eredeti iratok megtekintésén és egy adott téma kreatív feldolgozása volt a záró foglalkozás. Ez a téma a boszorkányság volt. Az Országos Levéltárban őrzött iratanyag legnagyobb része szabadon kutatható, így személyesen is belepillanthattunk pár iratba. Bármely korszak levéltári anyagában lehetnek azonban olyan iratok, irat együttesek, amelyek egyedi értékük vagy fizikai állapotuk miatt nem kutathatók eredetiben. A záró foglalkozást sajnálatos módon kisiskolásoknak szervezték ugyan, de mi ezt is megoldottuk. 😀

A levéltár után sétáltunk egyet a várnegyedben, Fekete Zsuzsinak köszönhetően kisebb történelmi idegenvezetést is kaptunk mellé. A Budai Várnegyed három fő része a Budavári Palota, a Szent György tér és a történelmi lakónegyed. Természetesen, ha már itt voltak a JÓMÓD-osok, akkor már a Halászbástyát sem hagyhattuk ki. Reméljük tetszett nekik, amit láttak, hisz mi nagyon szeretjük ezeket a csodás, archaikus, oly sok turistát vonzó épületeket.

Ezek után jöhetett egy kis ebéd egy gyorsétteremben. Mi után megtelt a pocak mindenki ment a saját útján. Voltak, akik óriáskerekezni mentek, voltak, akik rég nem látott haverokkal találkoztak, és voltak, akik tanulásba burkolóztak.

Külön szeretnénk kiemelni, hogy nagyon jól esett Nekünk, hogy a KIKELET is megjelent ezen a rendezvényen!
JÓMÓD, KIKELET & KAD egy helyen! Mert együtt a legjobb!

Leszkó Dóra

Partnereink:

diák hálózat diák hálózat
diák hálózat diák hálózat diák hálózat diák hálózat diák hálózat diák hálózat diák hálózat diák hálózat