A diákkörről

2015-12-13

A Kaszás Attila Diákkör a Diákhálózat legfiatalabb tagszervezete, és egyben a Rákóczi Szövetség helyi szervezete is. 2011. áprilisában alakult, célja a Budapesten és környékén tanuló felvidéki fiatalok összefogása, szülőföldjükre való hazatérésük segítése, szakmai és kultúrális programok szervezése, illetve a szlovákiai és csehországi magyar diákklubok és a Diákhálózat vérkeringésébe a budapesti felvidéki diákok bekapcsolása.

Mint újszülött diákkör, a KAD nem tekint vissza nagy múltra, tevékenysége folyamatosan bővül. A diákkör megalakuláse előtt is már rendszeressé váltak a felvidéki sörözések, borozások, bulik, amelyek célja a szlovákiai magyar diákok közti baráti kapcsolatok kiépítése. Ezen felül gyalog- és kerékpárostúrákat szervezünk egyelőre Budapest vonzáskörzetében.

A Kaszás Attila Diákkör feladatának tekinti nem csak a felvidéki diákok összefogását, de szülőföldjükre való hazatérésük segítését, ösztönzését is. Ezt elősegítendő a KAD tervei közt szerepel ősztől egy előadássorozat indítása, ahol Budapesten végzett, és Szlovákiában sikeres karriert befutó előadók mesélnek majd tapasztalataikról, élményeikről. A diákkör hosszú távú tervei közt szerepel egy novemberi “budapesti hétvége” is borkóstolóval, városnézéssel és diákbállal egybekötve.

Partnereink:

diák hálózat diák hálózat
diák hálózat diák hálózat diák hálózat diák hálózat diák hálózat diák hálózat diák hálózat diák hálózat